Kriston Intim Torna

Az intim torna nem csak a hölgyeké….

Bár a Kriston Intim Tornát elsősorban a női inkontinencia gyógymódjaként ismerik, ez a gyakorlatsor az egyik legkiválóbb módszer a férfi merevedési problémák és kismedencei fájdalmak kezelésére is.

Mit nevezünk Kriston Intim Tornának?

Ezt a különleges tornát Kriston Andrea fejlesztette ki Magyarországon a 90-es években, és azóta elengedhetetlen részévé vált nem csak a nőgyógyászati, de az urológiai kezeléseknek is itthon és világszerte. Ez a módszer olyan gyakorlatokat tartalmaz, amelyek az intim zóna izmait, így például a gáti izmokat mozgatják, de hatnak a hímvessző, a prosztata alatti, here fölötti és a végbél körüli izmokra egyaránt. A nyújtó, lazító és erősítő tornagyakorlatok alkalmazásával rövid időn belül eredményesen javítható számos urológiai probléma.

Milyen panaszok esetén javasolt a Kriston Intim Torna?

  • Jótékonyan hat a szexuális funkciókra, azaz a merevedésre és a magömlésre egyaránt. A torna hatására ugyanis nő a gátizmok ereje, gyorsasága, állóképessége, koordinációs készsége, így javul a merevedés szöge, fokozódik az ejakulációs kontroll.
  • Rendszeres gyakorlás révén jelentős javulás áll be a végbéltáji, székelési panaszok esetében, például csökkenthető a puffadás, a székrekedés és a fájdalmas székelés előfordulása.
  • Rendkívül hatékony természetes fájdalomcsillapító módszer a kismedencei fájdalom szindróma, illetve a krónikus prosztatagyulladás kezelésére.
  • Eredményesen használható az urológiai és proktológiai műtétek utáni rehabilitációban, például a radikális prosztataeltávolítást, valamint az aranyérműtéteket követően. Ugyanakkor azt figyelembe kell venni, hogy a torna csak 6 héttel a műtétet után kezdhető el.
  • Elősegíti a herék tesztoszteron-termelését, ennek nyomán fokozódik a libidó és nő a spermiumszám is.

Milyen gyakran kell tornázni?

Valódi eredmény csak rendszeres tornával érhető el, naponta 15-20 perces gyakorlás javasolt. Általában már 10-20 alkalom után megjelennek a pozitív hatások. A módszer elsajátításához érdemes igénybe venni képzett szakember segítségét, aki az egyedi panaszoknak megfelelően állítja össze a szükséges gyakorlatsort.

Hogyan sajátíthatom el a férfiaknak szóló Kriston Intim Tornát?

Az Affidea Férfiegészség Központban is rendszeresen indulnak tanfolyamok. Az oktatás és a betanítás 4 x 3 órában történik, ehhez csupán egy derékalj, kényelmes öltözet és szilárd elhatározás szükséges. A résztvevők megismerik a gát különböző izmainak anatómiáját és funkcióját, megtanulják a különböző izomcsoportokat mozgató gyakorlatokat. Az oktatás általános ismeretekkel indul, majd személyenként, egyénre szabottan a különböző panaszok, problémák kezelésével folytatódik.
Férfi Kriston Intim Torna-oktató: Baráth Ákos

Baráth Ákos

Férfi Kriston Intim Torna-oktató

További terápiás kezeléseink

Gyógymasszázs Gyógymasszázs
Lökéshullám Terápia Lökéshullám Terápia
Triggerpont masszázs Triggerpont masszázs