Affidea For Men Férfiegészség-központ

Terápiás
kezelések

Időpontfoglalás és információ
Tel: +36 1 599 9399
E-mail: men@affidea.hu
Online bejelentkezés

Terápiás kezeléseink

Kriston Intim Torna

Mi a Kriston Intim Torna?

A Kriston Intim Torna a gáti izmokkal végzett nyújtó-lazító és erősítő gyakorlatokat jelenti, amelyekkel rövid időn belül nagyon komplex eredményeket érhetünk el. A Kriston Intim Torna speciális mozdulatait pácienseink kellemes és diszkrét környezetben 12 órás kiscsoportos tanfolyamon sajátíthatják el. A tanfolyam elvégzését követően napi 15-20 perces gyakorlás javasolt.

Milyen panaszok esetén javasolt a Kriston Intim Torna?

A rendszeresen végzett gyakorlatok jótékonyan hatnak a szexuális funkciókra: a merevedésre és a magömlésre egyaránt, javítják a végbéltáji, székelési panaszokat és kórképeket, mint a puffadás, székrekedés és a fájdalmas székelés. Kiváló természetes fájdalomcsillapító módszer a kismedencei fájdalom szindróma (krónikus prosztatagyulladás) kezelésére. Nagyon eredményes az urológiai és proktológiai műtétek utáni rehabilitációban, például a radikális prosztataeltávolítás, valamint az aranyérműtétek után.

A Kriston Intim Torna a vizelet- és székletinkontinencia egyik leghatásosabb ellenszere. Meghatározott sporttevékenységeknél – mint a kerékpározás, a testsúlyépítés – segít a gáti, kismedencei panaszok megelőzésében, megszünteti a már kialakult tüneteket.

Hogyan tanulhatom meg a férfiak Kriston Intim Tornáját?

Az oktatás és betanítás 4 x 3 órában történik. A tanfolyam elvégzéséhez egy derékalj, kényelmes öltözet és szilárd elhatározás szükséges. A résztvevők megtanulják a gát különböző izmainak anatómiáját és funkcióját, illetve azokat a gyakorlatokat, amelyekkel az adott izmokat megdolgoztathatják. Az oktatás általános ismeretekkel indul, majd személyenként, egyénre szabottan a különböző panaszok, problémák kezelésével folytatódik.

Férfi Kriston Intim Torna-oktató: Baráth Ákos


Trigger pont masszázs

Mi a triggerpontmasszázs célja?

A triggerpontmasszázs direkt és gyors fájdalomcsillapítási módszert kínál pácienseink panaszának csökkentésére. A terápiát elsősorban az úgynevezett kisugárzó fájdalom kezelésére használjuk a fájó területnek azokon a pontjain, amelyek a fájdalmat okozzák. Leggyakrabban az érintett területen az izmok begörcsölnek, tónusuk fokozódik, mely kellemetlen kisugárzású diszkomfort érzéssel, fájdalommal jár nemcsak az adott izomban, hanem attól távolabb is. A triggerpontmasszázs fájdalomcsillapító hatású gyógyszerek, gyulladáscsökkentő készítmények használata nélküli megoldást kínál a problémára.

Hogyan működik a triggerpontmasszázs?

Krónikus tónusfokozódás esetén az izomrostok megrövidülnek, majd szerkezetüket tekintve becsomósodnak. Ezáltal még rövidebbek lesznek, ami egyfajta öngerjesztő folyamatot eredményez, mely az izmok fájdalmával párosul. A triggerpontmasszázs során a fenti izomcsomókat lokalizáljuk, majd hosszan tartó erős nyomással oldjuk fel, mellyel az izomrostok az eredeti hosszukba kerülnek, és a bennük lévő feszültség is jelentősen csökken.

Milyen panaszokra javasolt?

A stressz miatti izomtónus-fokozódás, a hosszú ideig tartó ülés, de akár a krónikus gyulladásos folyamatok, gerincbántalmak is okozhatják az izmok fájdalmát. A triggerpontmasszázs tehát bármilyen izomfájdalom, de gerincproblémák és akár krónikus kismedencei bántalmak esetén is hatásos módszere a fájdalomcsillapításnak.

Hogyan zajlik a kezelés?

Egy-egy kezelés 3 alkalomból áll, melyeket hetente ismétlünk. Egy-egy alkalom nagyjából 60-70 percet vesz igénybe.

Masszőr: Baráth Ákos
Hétfő 8:00-16:00
Kedd 12:00-20:00
Szerda 8:00-16:00
Csütörtök 12:00-20:00
Péntek 8:00-16:00

Lökéshullám-terápia

Mi az alacsony intenzitású fókuszált lökéshullám-kezelés célja?

A fájdalommentes és bármikor ismételhető eljárás célja a krónikus kismedencei fájdalom szindróma, a potenciazavarok és a Peyronie-betegség kezelése.

Hogyan működik a lökéshullám-terápia?

Az eljárás nem tüneti, hanem oki kezelést nyújt. A lökéshullámok pozitív biokémiai változásokat indítanak el a szervezetben. Az elektromágneses úton létrehozott fókuszált impulzusoknak köszönhetően a kezelt területen érképződés figyelhető meg, ami a tápanyag- és az oxigénellátás javulása révén segíti a szövetek regenerációját, és az idegrostokra gyakorolt hatása csillapítja a fájdalmat.

Milyen panaszokra javasolt?

Potenciazavar esetén az alacsony intenzitású lökéshullám-kezelés egyértelműen javítja a szexuális funkciókat. A legtöbb potenciazavar ugyanis az erek anatómiai és/vagy működésbeli zavara miatt alakul ki. Cukorbetegek ér- és idegkárosodása esetén is határozottan javítja az endotél választ, amely a megfelelő merevedés alapja. A kezelés eredménye, hogy az enyhe potenciazavaroknál a későbbiekben nem szükséges potencianövelőket szedni. A súlyosabb, már refrakter helyzetekben, amikor a potencianövelő szerek már hatástalanok, a kezelés sikere, hogy a gyógyszerek ismét hatásosak lehetnek.

A CPPS – a kismedencei fájdalom szindróma – legjellemzőbb tünete a medencefenékből, a kismedencéből sugárzó fájdalom. A kismedencei szervek működési zavaraként vizelési, székelési és szexuális problémák jelentkezhetnek, melyeket gyakran tévesztenek össze más krónikus betegségekkel. A lökéshullám-terápia javíthatja a kismedencei szervek funkcionális tulajdonságait, a görcsös kismedencei izmok tónusát, valamint a kismedencei idegek modulálásával csökkenti a fájdalmakat. A funkcionális paraméterek, például a vizelési panaszok mérséklődnek, ettől jobb lesz a beteg életminősége.

Peyronie-betegség olyan progresszív kórkép, amelynek hátterében leggyakrabban a pénisz háti részében megjelenő kisebb-nagyobb csomók állnak. A betegség előrehaladtával megjelenhet a fájdalom is, illetve merevedési zavarokhoz, valamint a pénisz olyan fokú görbületéhez, deformitásához vezethet, amely a szexuális életet is akadályozhatja. A betegség akut fázisában nincs hatásos gyógyszer, de az eljárás stabilizálja a már meglévő kóros görbületet, azaz a betegség nem fejlődik tovább, és jelentős a fájdalomcsillapító hatása is.

Hogyan zajlik a kezelés?

A terápiás csomag 8-10 alkalmas több alkalmas az adott kórképtől függően, és alakalomként alkalmas 15-20 perces kezelésből áll.Gyógymasszázs

Masszőr: Baráth Ákos
Hétfő 8:00-16:00
Kedd 12:00-20:00
Szerda 8:00-16:00
Csütörtök 12:00-20:00
Péntek 8:00-16:00

Érdekelnek az újdonságok,
feliratkozom a hírlevélre!


Visszahívást kérek

Kérem adja meg telefonszámát:

Szeretne részletesebb tájékoztatást kapni szolgáltatásainkról, vagy időpontot egyeztetne velünk? Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot!

✓ Helyes formátum Helytelen formátum

Kérem fogadja el az adatkezelési tájékoztatót!